Vermogensbeheer

In ons vermogensbeheer voor PNO Media staat een goed rendement voor deelnemers voorop. Risico's worden zorgvuldig gespreid en bovendien beleggen we verantwoord. 

Over de afgelopen 10 jaar boekte PNO Media een gemiddeld rendement van 8,2%. Met een belegd vermogen van circa € 7,2 miljard behoort PNO Media tot de 30 grootste pensioenfondsen in Nederland.

Beleggingsmix

PNO Media belegt voor ongeveer 35% in aandelen, 50% in obligaties en 15% in alternatieve beleggingen. Dat doen we over de hele wereld. Ongeveer een derde van onze beleggingen is in Nederland. We zijn transparant over hoe en waarin we beleggen. Maar ook over de resultaten die we halen op financieel gebied en op het gebied van verantwoord beleggen.

Verantwoord beleggen

We houden bij al onze beleggingen rekening met de invloed op het milieu, sociale kwesties en de wijze waarop een onderneming wordt bestuurd. Hoe we verantwoord beleggen sluit aan bij de opvattingen in de maatschappij in het algemeen. En in het bijzonder die van werknemers en werkgevers in de creatieve en digitale sector. Voor de uitvoering van de beleggingen werken wij samen met Hermes EOS.

 

Bent u benieuwd naar wat MPD voor u kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op voor een nadere kennismaking.